top of page

Kysely: mitä valmistavan teollisuuden yritykset ovat mieltä VR- ja AR-teknologioista?


Hyvä yrityksen edustaja!


Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) ja virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VR) luovat mielenkiintoisia mahdollisuuksia yrityksille toimintansa tehostamiseen ja uudistamiseen. Tampereen yliopiston tietojohtamisen yksikkö on nyt tähän liittyen keräämässä valmistavan teollisuuden yritysten mielipiteitä AR:n ja VR:n käyttöönotosta ja hyödyntämisestä oheisen verkkokyselyn avulla.


Kysely toteutetaan osana EU:n Erasmus+ -rahoitteista VAM Realities -projektia. Kyselyn tarkoituksena on selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat AR:n ja VR:n käyttöönottoon ja hyödyntämiseen yrityksissä. 


-AR:n ja VR:n kehitys on ollut nopeaa viime vuosina, mikä on luonut niille aivan uudenlaisia käyttömahdollisuuksia teollisuudessa. Yritysten käyttökokemuksista ja näkemyksistä onkin nyt tärkeää oppia lisää, jotta näitä teknologioita saadaan käyttöön mahdollisimman tehokkaasti, väitöskirjatutkija Henri Jalo toteaa.


Kyselyn tuloksista kasataan raportti, joka on tarkoitus julkaista vuoden lopussa. Raportti tarjoaa laajan katsauksen siihen, kuinka hyvin VR- ja AR-teknologia tunnetaan teollisuudessa. Se tarjoaa yrityksille myös ohjeita siitä, mitä niiden tulisi ottaa huomioon uuden teknologian käyttöönotossa.


Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15-20 minuuttia. Kaikki vastaukset ovat anonyymejä sekä luottamuksellisia ja niitä hyödynnetään vain tutkimuskäytössä. Kiitämme teitä jo ennakkoon vastauksistanne.Jos nämä teknologiat eivät ole vielä sinulle tuttuja, katso seuraava lyhyt Youtube-video (2 minuuttia 30 sekuntia) AR:n ja VR:n hyödyntämismahdollisuuksista teollisuudessa ennen kuin vastaat kyselyyn:https://www.youtube.com/watch?v=cfdBgJdFC6Q


Jos haluat tietää lisää AR:n ja VR:n hyödyntämisestä teollisuudessa, voit vierailla myös projektin verkkosivuilla osoitteessa https://vam-realities.eu/. Kyselyraportti löytyy vuoden lopussa kyseiseltä verkkosivulta ja SMACC:n viestintäkanavien kautta.


Kiitos osallistumisestasi kyselyyn!


Parhain terveisin,

VAM Realities -projektitiimi & SMACC


Lisätietoja:

Henri Pirkkalainen, associate professor (tenure track)

+358 504 371 567

henri.pirkkalainen@tuni.fi


Henri Jalo, väitöskirjatutkija

+358 503 009 108

henri.jalo@tuni.fi


Osku Torro, väitöskirjatutkija

+358 407 473 375

osku.torro@tuni.fi

Comments


bottom of page