top of page

Smart Industry Kasvupolku® käynnistyy – SMACC kumppanina

Smart Industry -Kasvupolku® etsii rohkeita ja innovatiivisia kasvuyrityksiä tutkimuksen, tuotekehityksen ja valmistuksen piiristä.

Business Jyväskylä, Jyväskylän Energia, Moventas, VAPO, SRV, SMACC, JYKIA ja Keski-Suomen Liitto yhdistävät voimansa pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseksi ja vauhdittamiseksi. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa toteutettavalle Smart Industry Kasvupolulle haetaan teollisuuden ratkaisuja tuottavia yrityksiä laaja-alaisesti, iästä ja koosta riippumatta. Kasvupolun kumppanit toivovat näkevänsä Kasvupolulla monipuolisen joukon innovatiivisia ja kasvuhaluisia yrityksiä, joiden ratkaisut voivat liittyä mm. tuotantoon, kokoonpanoon, automatisaatioon, robotiikkaan, tiedon jalostamiseen, teknologiaan, analytiikkaan, koneoppimiseen tai kiertotalouteen. Mukaan hakeville yrityksille Kasvupolku tarjoaa huippuluokan sparrausta omaa kasvusuunnitelmaan, mahdollisuuden kasvattaa omia verkostojaan sekä löytää uusia bisnesmahdollisuuksia Kasvupolun kumppaneiden ja kanssayrittäjien kanssa.


Vahvan kumppanijoukon kautta Smart Industry -Kasvupolku kytkeytyy vahvasti myös Jyväskylän Eteläportti -verkostoon, joka tarjoaa moninaisia mahdollisuuksia alan kasvuyrityksille. Eteläportti on modernein valmistavan teollisuuden digitaalinen palvelukeskittymä, joka toimii inspiroiva kehittämis- ja kehittymisympäristönä yrityksille ja osaaville työntekijöille. Fyysisten fasiliteettien lisäksi Eteläportti on elinvoimainen Teollisuus 4.0 -verkosto, johon yritykset voivat liittyä, vaikka eivät aikoisi etabloitua alueelle.


Vaikka Smart Industry -Kasvupolku® toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa, alan yritykset ovat olleet aikaisempinakin vuosina vahvasti edustettuina Kasvu Openissa. Yhtenä hyvänä esimerkkinä tällaisesta yrityksestä toimii viime vuoden Kasvu Openin start again -sarjan voittaja Cajo Technologies Oy. Cajo Technologies on nopeasti kansainvälistyvä kasvuyhtiö, jolla on hallussaan ainoana maailmassa patentoitu menetelmä väri- ja jäljitettävyysmerkintöjen tekemiseen laserilla ilman lisäaineita. Menetelmä mahdollistaa merkittävän lisäarvon sekä materiaalien tuottajille, että jatkojalostajille. Yrityksen toimitusjohtajan Niko Karsikkaan mukaan Kasvu Openin sparrauksesta on hyötyä sekä siemenvaiheessa että jo pidemmällä kehityksessä oleville yrityksille.

”Saimme hyviä ulkopuolisten asiantuntijoiden näkemyksiä yhtiön kasvuun ja kansainvälistymiseen. Todella antoisaa oli myös se, että mukana oli paljon hienoja kasvuyhtiöitä ja samanhenkisiä kasvuyrittäjiä, joiden kanssa pääsi keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia.” Karsikas kuvailee kokemustaan.


Kasvupolun sisältö ja eteneminen


Haku Smart Industry -Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen on parhaillaan käynnissä ja se on avoinna 12.5. saakka. Kasvupolun kumppaneista muodostuva tuomaristo valitsee Kasvupolulle mukaan 15 yritystä, joita sparrataan 12.6.2019 ja 13.8.2019 Kiitoratapäivissä. Tuomariston valintakriteerejä ovat mm. liikeidean skaalautuvuus, erottuvuus ja kyky vaikuttaa markkinaansa, kansainvälistymispotentiaali, kasvunnälkä sekä tiimin uskottavuus. Kiitoratapäivissä eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa kaikkiaan 10 eri mylläriä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Toisen Kiitoratapäivän lopuksi Kasvupolun tuomaristo valitsee kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.


Hae mukaan tästä.


Lisätietoja


Löydät Kasvupolun nettisivuilta täältä.


Satu Haka, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy, p. 050 3048779, satu.haka@roihu.com


Aleksi Saarinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy, p. 041 548 8762, aleksi.saarinen@roihu.com

Comments


bottom of page